Wolfgang Rappl

Angestellt, Operativer Leiter F&B & Natur Erlebnis Akademie, Hollerhöfe- Zu Gast im Dorf

Moosbach, Deutschland

Fähigkeiten und Kenntnisse

F&B Management
Revenue generation
Party and Event Managment
Operation
Hotel Management
Team Managment
Cost Controlling
F&B
Purchasing
Training
Coaching
retaurant managment
Mentoring
Events
German
English Language
Pre Opening
A-la-carte cuisine
Quality Management
Customer Service
Experience in managing multiple food and beverage
recipes and introduce new dining concepts Experie

Werdegang

Berufserfahrung von Wolfgang Rappl

  • Bis heute 3 Jahre und 1 Monat, seit Juni 2021

    Operativer Leiter F&B & Natur Erlebnis Akademie

    Hollerhöfe- Zu Gast im Dorf

    Leitung des gesammten Gastronomie Bereichs inklusive des Tagungs und Veranstaltungs Segments. Koordination von Events und Veranstaltungen. Vorbereitung und Plannung von Events und Veranstaltungen, Training von Auszubildenden im F&B Bereich und Verkaufschulung für das Servie Team. Aktive Mitarbeit in Küche, Service oder anderen Bereichen. Speisekarten Planung, F&B Einkauf und Inventurmanagment

  • 1 Jahr und 6 Monate, März 2019 - Aug. 2020

    Food and Beverage Director

    Muscat Hills Beach Club

    Managing the complete Food and Beverage operation of the Beach Club, including 2 Bars, 1 Main Restaurant, Beach Dining, and Event Catering and Parties.

  • 8 Jahre und 7 Monate, Juni 2009 - Dez. 2017

    Corporate Food & Beverage Director / Inventory and Cost Control

    Pullmantur Cruises Ships Management Ltd.

  • 7 Jahre und 5 Monate, Jan. 2002 - Mai 2009

    Corporate Executive Chef

    Pullmantur Ships Management Ltd.

    Managing and supervising the complet cullinary operation of a cruise line with currently 7 Vessels in the size from 1200 - up to 2000 Passengers Setup of new Ventures for the Company and development of food sales concepts in order to increase revenue

  • 1 Jahr und 7 Monate, Aug. 2000 - Feb. 2002

    Executive Chef

    Holland America Line

    Executive Chef Executive Chef Aug 2000 – Jan 2002 Holland America Line A cruise line with 10 premium level Cruise Ships operating in the American Market • Supervised 70 cooks/chefs for production and presentation of high quality food for 1300 passengers and 500 crew members. • Formulated menu plans and created new buffet menus in consultation with Corporate Chef, along with testing of menus and recipes provided by the Head Office. • Conceptualized and promoted on-board public relations ac

  • Executive Chef -

    Premier Cruise Lines

  • Premier Sous Chef and Acting Executive Chef

    Red Sea Hotels Hurghada - Grand Hotel Hurghada

  • Sous Chef

    Hotel Le Roc - Meribel - Restaurant La Tavern

Ausbildung von Wolfgang Rappl

  • 2 Jahre und 3 Monate, Mai 1988 - Juli 1990

    Cullinary

    Aprenticeship as Chef at Arabella Schliersee Hotel

Sprachen

  • Deutsch

    Muttersprache

  • Englisch

    Fließend

  • Spanisch

    Grundlagen

Interessen

Travelling
books
movies

21 Mio. XING Mitglieder, von A bis Z