Wolfgang Rappl
Angestellt, Operativer Leiter F&B & Natur Erlebnis Akademie, Hollerhöfe- Zu Gast im Dorf
Moosbach, Deutschland
Werdegang
Berufserfahrung von Wolfgang Rappl
Bis heute 3 Jahre und 1 Monat, seit Juni 2021
Operativer Leiter F&B & Natur Erlebnis Akademie
Hollerhöfe- Zu Gast im DorfLeitung des gesammten Gastronomie Bereichs inklusive des Tagungs und Veranstaltungs Segments. Koordination von Events und Veranstaltungen. Vorbereitung und Plannung von Events und Veranstaltungen, Training von Auszubildenden im F&B Bereich und Verkaufschulung für das Servie Team. Aktive Mitarbeit in Küche, Service oder anderen Bereichen. Speisekarten Planung, F&B Einkauf und Inventurmanagment
1 Jahr und 6 Monate, März 2019 - Aug. 2020
Food and Beverage Director
Muscat Hills Beach Club
Managing the complete Food and Beverage operation of the Beach Club, including 2 Bars, 1 Main Restaurant, Beach Dining, and Event Catering and Parties.
8 Jahre und 7 Monate, Juni 2009 - Dez. 2017
Corporate Food & Beverage Director / Inventory and Cost Control
Pullmantur Cruises Ships Management Ltd.
7 Jahre und 5 Monate, Jan. 2002 - Mai 2009
Corporate Executive Chef
Pullmantur Ships Management Ltd.
Managing and supervising the complet cullinary operation of a cruise line with currently 7 Vessels in the size from 1200 - up to 2000 Passengers Setup of new Ventures for the Company and development of food sales concepts in order to increase revenue
Executive Chef Executive Chef Aug 2000 – Jan 2002 Holland America Line A cruise line with 10 premium level Cruise Ships operating in the American Market • Supervised 70 cooks/chefs for production and presentation of high quality food for 1300 passengers and 500 crew members. • Formulated menu plans and created new buffet menus in consultation with Corporate Chef, along with testing of menus and recipes provided by the Head Office. • Conceptualized and promoted on-board public relations ac
Executive Chef -
Premier Cruise Lines
Premier Sous Chef and Acting Executive Chef
Red Sea Hotels Hurghada - Grand Hotel Hurghada
Sous Chef
Hotel Le Roc - Meribel - Restaurant La Tavern
Ausbildung von Wolfgang Rappl
2 Jahre und 3 Monate, Mai 1988 - Juli 1990
Cullinary
Aprenticeship as Chef at Arabella Schliersee Hotel
Sprachen
Deutsch
Muttersprache
Englisch
Fließend
Spanisch
Grundlagen