Tobias Brücher
Angestellt, Process & Technology Manager, Cargill Texturizing Solutions Deutschland GmbH & Co. KG
Hamburg, Deutschland
Werdegang
Berufserfahrung von Tobias Brücher
Bis heute 9 Monate, seit Okt. 2023
Process & Technology Manager
Cargill Texturizing Solutions Deutschland GmbH & Co. KG
Bis heute 6 Jahre und 6 Monate, seit Jan. 2018
Quality Improvement Engineer
Cargill Texturizing Solutions Deutschland GmbH & Co. KG
Planning, development and maintenance of in-process quality control in different lecithin production areas like de-oiling, fractionation and high PC extraction. Developing and implementing procedures, continuous improvement of inprocess quality control processes and systems (sampling/on-line metrics) Daily check of production performance as well as fault management.
Bis heute 12 Jahre und 2 Monate, seit Mai 2012
Process Specialist Lecithin & Emulsifier
Cargill Texturizing Solutions Deutschland GmbH & Co.KG
Responsible for installation of new pilot plant equipment and pilot plant operations. Transfer and rollout of new products, processes or changes in the process. Plan and manage primary and sub-projects. Perform process modeling for pilot and production processes and statistical evaluation (statgraphics centurion). Mentor and instruct apprentices Specialist in food technology. (between 2-4 Apprenticed). Waste management tasks for production site. In total 12 different waste streams (some even hazardous)
4 Jahre, Juni 2008 - Mai 2012
Food Technologist- Produkt und Prozess- Entwicklung
Cargill Texturising Solutions Deutschland GmbH & Co. KG
Product development of lecithin (de-oiled, fractions, blends enzymatic hydrolysis) in the laboratory with subsequent conversion into the pilot area. Responsible for the planning and maintenance of the pilot plant (ATEX). Small batch production.
3 Jahre, Aug. 2005 - Juli 2008
Auszubildender: Fachkraft für Lebensmitteltechnik
Degussa AG, ansch.:Cargill Texturizing Solutions Deutschland GmbH & Co. KG
Ausbildung von Tobias Brücher
4 Jahre und 11 Monate, 2012 - Nov. 2016
Betriebswirtschaftslehre
Verwaltung und Wirtschaftsakademie Hamburg
2010 - 2012
Projektmanagement
Verwaltung und Wirtschaftsakademie Hamburg
2008 - 2010
HK-Kiel
3 Jahre, Aug. 2005 - Juli 2008
Duale Ausbildung zur Fachkraft für Lebensmitteltechnik
Walther-Lehmkuhl-Schule Neumünster
Fachkräfte für Lebensmitteltechnik stellen industriell gefertigte Nahrungsmittel wie Fertiggerichte, Konserven oder Backwaren nach vorgegebenen Rezepturen und Prozessabläufen her.
Sprachen
Deutsch
Muttersprache
Englisch
Gut
Französisch
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