Tobias Brücher

Angestellt, Process & Technology Manager, Cargill Texturizing Solutions Deutschland GmbH & Co. KG

Hamburg, Deutschland

Fähigkeiten und Kenntnisse

Projektmanagement
Verfahrenstechnik
Prozessoptimierung
Process Development
Abfallmanagement
Ausbilderschein (AdA)
RCA-Analyen
Statistische Versuchsplanung
Ausbildungsprüfer Handelkammer Hamburg
Fachwissen in Wirtschaft und Technik
Expertise in Öle Fette & Emulgatoren
Expertise in Schokolade
Anwendungserfahrung (Instant Schokolade Margarine

Werdegang

Berufserfahrung von Tobias Brücher

  • Bis heute 9 Monate, seit Okt. 2023

    Process & Technology Manager

    Cargill Texturizing Solutions Deutschland GmbH & Co. KG

  • Bis heute 6 Jahre und 6 Monate, seit Jan. 2018

    Quality Improvement Engineer

    Cargill Texturizing Solutions Deutschland GmbH & Co. KG

    Planning, development and maintenance of in-process quality control in different lecithin production areas like de-oiling, fractionation and high PC extraction. Developing and implementing procedures, continuous improvement of inprocess quality control processes and systems (sampling/on-line metrics) Daily check of production performance as well as fault management.

  • Bis heute 12 Jahre und 2 Monate, seit Mai 2012

    Process Specialist Lecithin & Emulsifier

    Cargill Texturizing Solutions Deutschland GmbH & Co.KG

    Responsible for installation of new pilot plant equipment and pilot plant operations. Transfer and rollout of new products, processes or changes in the process. Plan and manage primary and sub-projects. Perform process modeling for pilot and production processes and statistical evaluation (statgraphics centurion). Mentor and instruct apprentices Specialist in food technology. (between 2-4 Apprenticed). Waste management tasks for production site. In total 12 different waste streams (some even hazardous)

  • 4 Jahre, Juni 2008 - Mai 2012

    Food Technologist- Produkt und Prozess- Entwicklung

    Cargill Texturising Solutions Deutschland GmbH & Co. KG

    Product development of lecithin (de-oiled, fractions, blends enzymatic hydrolysis) in the laboratory with subsequent conversion into the pilot area. Responsible for the planning and maintenance of the pilot plant (ATEX). Small batch production.

  • 3 Jahre, Aug. 2005 - Juli 2008

    Auszubildender: Fachkraft für Lebensmitteltechnik

    Degussa AG, ansch.:Cargill Texturizing Solutions Deutschland GmbH & Co. KG

Ausbildung von Tobias Brücher

  • 4 Jahre und 11 Monate, 2012 - Nov. 2016

    Betriebswirtschaftslehre

    Verwaltung und Wirtschaftsakademie Hamburg

  • 2010 - 2012

    Projektmanagement

    Verwaltung und Wirtschaftsakademie Hamburg

  • 2008 - 2010

    HK-Kiel

  • 3 Jahre, Aug. 2005 - Juli 2008

    Duale Ausbildung zur Fachkraft für Lebensmitteltechnik

    Walther-Lehmkuhl-Schule Neumünster

    Fachkräfte für Lebensmitteltechnik stellen industriell gefertigte Nahrungsmittel wie Fertiggerichte, Konserven oder Backwaren nach vorgegebenen Rezepturen und Prozessabläufen her.

Sprachen

  • Deutsch

    Muttersprache

  • Englisch

    Gut

  • Französisch

    -

Interessen

Sportklettern
Tauchen
Joggen
Triathlon
Rennradfahren
Heimwerken

21 Mio. XING Mitglieder, von A bis Z