Madhushree Roy

Angestellt, Qualitätsmanagement- und Qualitätssicherung Profi., Denk Ingredients GmbH

Bayreuth, Deutschland

Über mich

Commercially trained young food technologist in ISO 22000:2005 with experience in quality assurance/quality management with more than 2 years of experience in the food industry, especially in the field of quality assurance/quality management. Master's degree in Food Technology and Bio-Chemical Engineering. Currently in the second master's degree in food quality and safety. Completed two internships in the field of quality assurance/project management with the knowledge of project management, quality assurance/quality management, food law, food standards. Conducted various research projects and participated in several research publications.

Fähigkeiten und Kenntnisse

ISO 9000
Risikomanagement
Problemlösungskompetenz
Beschaffung
Labor
Kontinuierlicher Verbesserungsprozess
Teamfähigkeit
Qualitätsplanung
Projektmanagement
Forschung
MS Office
ISO 13485
Personalmanagement
Chemische Analytik
Projekte
Lebensmitteltechnologie
Qualitätskontrolle
Fleisch
Technische Redaktion
HACCP
Zuverlässigkeit
Hygienemaßnahmen
mikrobiologischen
Qualitätsstandards
Hands-on-Mentalität
Projektassistenz
SAP
Lebensmittel
Qualitätsmanagement
Research
Food Safety
Food and Beverage
Food industry
Biochemistry
bio-chemical
Product Development
Inspection
Audit
Quality Management
Quality Control
Food technology
Quality Planning
Nutritional Sciences
Quality standards
ISO 22000
FSSC 22000
Agile Methods
Agile Methodologies
Food science
Food Quality

Werdegang

Berufserfahrung von Madhushree Roy

  • Bis heute 1 Jahr und 5 Monate, seit Feb. 2023

    Qualitätsmanagement- und Qualitätssicherung Profi.

    Denk Ingredients GmbH

    Kommerziell ausgebildeter junger Lebensmitteltechnologe nach ISO 22000:2005 mit mehr als 2 Jahren Erfahrung im Qualitätsmanagement in der Lebensmittelindustrie, insbesondere im Bereich Qualitätsmanagement. Master-Abschluss in Lebensmitteltechnologie und Biochemie. Derzeit im zweiten Master-Studium in Lebensmittelqualität und -sicherheit. Abschluss von zwei Praktika im Bereich Qualitätsmanagement/Projektmanagement mit Kenntnissen in Projektmanagement, Qualitätsmanagement, Lebensmittelrecht und -standards.

  • 6 Monate, Aug. 2022 - Jan. 2023

    Werkstudent in Technical Writing (Qualitätsmanagement)

    incantis GmbH

  • 1 Jahr und 3 Monate, Aug. 2020 - Okt. 2021

    Fachkraft für Lebensmitteltechnik (Qualitätssicherung/Qualitätsmanagement)

    Steinhaus GmbH
  • 1 Jahr und 2 Monate, Juni 2015 - Juli 2016

    Intern

    Coca-Cola Europe

    Developed / formulated, launched and generated new product ideas, including powdered beverages and liquid concentrate. Liaised with marketing staff and cross functional teams, evaluated and inspected suppliers, authored technical reports of samples, central location test and focus groups.

  • 7 Monate, Juni 2014 - Dez. 2014

    Intern

    EFRAC

    Development and validation of novel analytical method for the analysis of organic pollutants in food water and environmental sample. Dissipation study of different pesticide in soil and water in laboratory condition. Photo degradation of some selected pesticides & herbicides. Heavy Metal contamination studies in fruits, vegetables and milk products.

Ausbildung von Madhushree Roy

  • Bis heute 1 Jahr und 9 Monate, seit Okt. 2022

    Master in Food Quality & Safety

    Universität Bayreuth

  • 2 Jahre und 3 Monate, Juni 2016 - Aug. 2018

    Meisterstudium (Lebensmitteltechnologie/Food Technology and Bio-Chemical Engineering)

    Jadavpur University

    Food chemistry, Food microbiology, Dairy technology, Food safety technology, Food instrumentation, Real use case study with food and enzyme, advance enzyme technology, food processing.

  • 4 Jahre und 3 Monate, Juni 2012 - Aug. 2016

    Bachelorstudium (Lebensmitteltechnologie/Food Technology)

    West Bengal University of Technology

    Chemistry of food, Industrial food processing, food preservation, food microbiology, fats and oil technology, shelf life of food, practical classes involve in different food testing technologies, studying the basic principles of operation of various food instruments used in food processing industry

Sprachen

  • Englisch

    Muttersprache

  • Deutsch

    Fließend

Interessen

Dancing
Music
Cooking

21 Mio. XING Mitglieder, von A bis Z