Prof. Dr. Andrea Buettner

Beamtet, Executive Director, Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging IVV

Freising, Deutschland

Fähigkeiten und Kenntnisse

odorant and smell research
sensory sciences
analytical chemistry
food chemistry
environmental and contaminant analysis
food and product development

Werdegang

Berufserfahrung von Andrea Buettner

  • Bis heute 4 Jahre und 3 Monate, seit Apr. 2020

    Executive Director

    Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging IVV

  • Bis heute 16 Jahre und 8 Monate, seit Nov. 2007

    Professor

    Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg

    Geruchsforschung, Aromaforschung, Lebensmittelchemie

  • 9 Monate, Apr. 2020 - Dez. 2020

    Scientific Head

    Competence center food and packaging technology – KLEVERTEC

  • 6 Monate, Nov. 2019 - Apr. 2020

    Director

    Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging IVV

  • 2 Jahre und 7 Monate, Apr. 2017 - Okt. 2019

    Deputy Director of Institute

    Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging

  • 12 Jahre und 10 Monate, Jan. 2007 - Okt. 2019

    Head of Department Sensory Analytics

    Fraunhofer IVV

    head of department, aroma and smell research food and non-food

Ausbildung von Andrea Buettner

  • 4 Jahre und 4 Monate, Apr. 2002 - Juli 2006

    Food Chemistry

    Technical University of Munich

    Aroma Research

  • 3 Jahre und 3 Monate, Jan. 1999 - März 2002

    Food Chemistry

    Technical University of Munich

    Aroma Research, Scientist, Postdoc

  • 3 Jahre und 5 Monate, Sep. 1995 - Jan. 1999

    Food Chemistry

    Technical University of Munich

    Aroma Research

  • 4 Jahre und 2 Monate, Mai 1991 - Juni 1995

    Food Chemistry

    Ludwig-Maximilians-Universität München

Sprachen

  • Deutsch

    -

  • Englisch

    Fließend

  • Französisch

    Gut

  • Spanisch

    Grundlagen

  • Italienisch

    Grundlagen

21 Mio. XING Mitglieder, von A bis Z